Plantenkleuring gewoon omdat het mooi is

Natuurlijk werken met haarkleuren. Bloemen, wortels, schors, hout, vruchten, blaadjes. Van elke plant worden de ‘kleurende’ onderdelen gebruikt.
In Afrika en India is en was het heel gebruikelijk om je haar regelmatig met henna (henna is slechts 1 van de mogelijke kleuren)  te behandelen voor gezond en glanzend haar. Zelfs de huid wordt ermee beschilderd. In de jaren zestig van de vorige eeuw waaiden deze gebruiken over naar het westen.

Graag wil ik plantenkleuringen erbij gaan doen vanwege de vele voordelen voor het haar, de huid en het milieu.

Ik werk met OLIEBE®  haarkleuring. Oliebe is volledig plantaardig en waar mogelijk biologisch. Er zijn steeds meer merken die zogenaamde plantenkleuringen verkopen, zij zijn echter vaak gemanipuleerd met andere grondstoffen, sommigen zelfs met PPD. Dat doet Oliebe niet. Alexander Pietschmann oprichter van OLIEBE® kiest bewust om alleen echt natuurlijk te werken.

Bedrijfsfilosofie is: zorgvuldig omspringen met de gezondheid van mensen en onze planeet. De producten, maar ook het verpakkingsmateriaal, zijn zo gemaakt dat het milieu zo min mogelijk belast wordt. OLIEBE® heeft zijn eigen keurmerk.

Plantenkleuring bevorderen de gezondheid van het haar, de kleurpigmenten leggen zich als een laag om het haar en vullen oneffenheden op. Het haar wordt glad en krijgt meer glans en wordt steviger door het aanwezige looizuur.

De voordelen op een rijtje

Je ruikt de natuur. Hierdoor krijg je een hele andere beleving.
De kleuring doet het haar en hoofdhuid goed: door het looizuur en de adstringerende stoffen in de planten wordt futloos haar na iedere behandeling steviger en glanst het enorm.
Je haarkleur ziet er absoluut natuurlijk en levendig uit.
De pigmenten in je haar worden niet aangetast. De plantaardige kleuring verbindt zich met het aanwezige pigment. Dit in tegenstelling tot oxidatieverf, waar de pigmenten wel worden aangetast. Je haar behoudt zijn natuurlijke veerkracht. Dit betekent ook dat je haar niet in enkele kleuren lichter kan worden geverfd. Extreme kleurveranderingen zijn dus niet mogelijk.
Er is geen sprake van opvallende uitgroei.
Het kan geen kwaad bij zwangere vrouwen of mensen met gezondheidsproblemen.
Bij herhaling van natuurlijke plantaardige haarkleuring verdiept de kleur zich en wordt de houdbaarheid vergroot.

Eigenschappen plantaardige kleuren

Er kan niet lichter gekleurd worden met planten.
De kleurmogelijkheden liggen tussen heel lichtblond en zwart.
De natuurtint is de basis van de nieuwe kleur.
De transparantie zorgt ervoor dat het er natuurlijk uitziet.
Iedere klant krijgt een individuele kleur.
Het is mogelijk om de natuurlijke kleur donkerder te kleuren of een schakering aan te brengen, warmer of koeler.
Om donkerder te kleuren moet de kleur gestapeld worden, dus 2x kleuren met dezelfde of verschillende kleuren.
Ook 100% wit haar kan op bevredigende wijze gedekt worden, rekening houdend met de mogelijkheden van de plantenkleuren.

Oliebe® kleurproducten bestaan voor 100% uit gemalen planten.

OLIEBE®  haarverf is ontwikkeld door Alexander Pietschmann. Hij heeft al ruim veertig jaar ervaring met het ontwikkelen van plantaardige haarkleuring. Oliebe haarverf is er in ruim 35 kleuren. Er zijn vele natuurlijke tinten, variërend van blond, rood en lichtbruin tot zeer donkerbruin en zwart. Alle kleuren worden uit planten of plantendelen samengesteld, zijn 100% biologisch en ondergaan geen enkele kunstmatige chemische bewerking
De bekendste plant is de Lawsonia Inermis (Henna) en dient als basisgrondstof in deze verf.

De planten die gebruikt worden om verschillende kleuren te krijgen, zijn:
Henna, ratanhia wortel, cassia, indigo, rood sandelhout, krapwortel, walnootbolster, tarwe extract, kurkuma, blauwhout, salie, oregano, ververs wede, senne bladeren, vlierbessen, hibiscus, vuilboom schors, koffie, rabarberwortel, roomse kamille, cachou, rode biet, berkenbladeren, malve bloemen, zwarte thee en kummel.

Afhankelijk van de gewenste kleur worden de gebruikte planten alleen of in verschillende mengsels en hoeveelheden gebruikt.

Bij bepaalde OLIEBE® plantenkleuringen zorgt een scheutje appelazijn voor een betere hechting van de kleur. Appelazijn is bovendien erg gezond voor haar en huid.

Zelf experimenteren is niet aan te raden.
Zonder goede kennis en ervaring kunt u voor verrassingen komen te staan.
Bel me: 06-17397500             |             Alleen op afspraak: info@carinskapsalon.nl                 |           Soppestraat 16, 6176 AM  Spaubeek

De herstellende kracht van natuurlijke producten

Op onderstaande foto's is mooi de herstellende kracht van de plantenkleuringen of planten kleurkuur te zien. De verschillende natuurlijke kruiden in de kleuringen en de verzorgingsproducten zorgen ervoor dat de conditie van de huid en het haar verbeteren. Dat gaat nooit meteen, naar mate men vaker met planten kleuringen kleurt, krijg je een beter kleureffect en beschadigde en geïrriteerde huid en haar verbeterd zichtbaar na verloop van een aantal behandelingen.